Lumina la petrecere de nunta

Sa fie lumina, sau nu?

Lumina sau bezna la petrecerea de nunta? Atmosfera eleganta, luminoasa, somptuoasa, glamour sau atmosfera de club, jocuri de lumini colorate, lasere, stroboscoape si reflectoare? Gusturile si preferintele nu se discuta, dar ...

Sa vedem diferentele:

In ultimii ani s-au amenajat foarte multe locatii dedicate petrecerilor (Ball Room-uri) cu sali incapatoare, ringuri de dans imense, decoratiuni interioare glamour - numai bune pentru sesiuni foto. In astfel de locatii lumina principala este reglata la o intensitate la care sa poata fi puse in valoare tinute, decoratiuni, culori, detalii, dar si expresii de bucurie, posturi de dans etc. Jocurile de lumini utilizate, se suprapun peste lumina principala si completeaza in mod placut si interesant atmosfera. Ca si fotograf sau cameraman de nunta esti limitat doar de imaginatie, in astfel de conditii.

De cealalta parte, majoritatea restaurantelor clasice adopta ideea de mister, flash-uri luminoase, jocuri de lumini si lasere. Este interesant si asa, dar numai daca intentionezi in mod express sa ai in imagini, rochia de culoare albastra cu dungi verzi si picatele colorate, dintii si ochii fosforescenti, zambetul de zombi si tenul mov. Si nu e tot! Baietii care asigura muzica si fac pe inginerii de lumini (se stieeee ... !), aduc inca un plus de aglomeratie in cadru: fumul de la gheata carbonica! Ar fi iarasi interesant daca ar sti ce sa faca si nu s-ar tavali in jurul mirilor in patru labe, cand acestia presteaza dansul de inceput.

De cele mai multe ori, mai simplu inseamna mai frumos. Deci: sa fie lumina, zic! :)

Marian Cristea